Een hersenaandoening, zoals dementie of parkinson, is een alles veranderende ervaring, niet alleen voor de patiënt zelf, maar evengoed voor zijn naasten en geliefden. Deze site richt zich op de partners van de patiënt en heeft tot doel ervaringen, verhalen en informatie te delen.

Mijn echtgenoot is dertien jaar ziek geweest en uiteindelijk in 2020 op tweeënzestigjarige leeftijd in het verpleeghuis overleden. Ik heb veel steun ondervonden van een groep vrouwen, die ik mijn mantelzorgvriendinnen noem.

We leerden elkaar kennen op de afdeling jonge dementie van het verpleeghuis waar ze – net als ik – een paar maal per week op bezoek kwamen bij hun echtgenoten. We wisselden ervaringen uit, bespraken onzekerheden, deelden verdriet en konden soms enorm lachen over onderwerpen die met anderen moeilijk bespreekbaar zijn.  Deze bijzondere groep vrouwen gaf me tijdens de ziekte van mijn man het gevoel, dat ik er niet alleen voor stond. En nog steeds zijn deze vriendinnen belangrijk voor me en ontmoeten we elkaar regelmatig. Ze vormen de inspiratiebron voor het maken van deze site.

Annelou Ypeij